شرکت در مزایده دولتی به چه صورتی است؟

شرکت در مزایده دولتی به چه صورتی است؟

دولت و ارگان ها و سازمان های دولتی نیز مانند اشخاص حقوقی دیگر می توانند معاملاتی را انجام دهند که با استفاده از آنها تمام خدمات و کالاهای مد نظر خود را خریداری کرده و یا آنها را به مرحله فروش برسانند. اما تفاوت شرکت در مزایده دولتی با دیگر مزایدات آن است که انجام معاملات توسط دولت نیازمند اصول و قوانینی است که باید انجام شود.  در مزایده دولتی، دولت دارای آیین نامه های معاملاتی خاصی است و برگزاری تشریفات نیز در آنها انجام می گیرد. ما در ادامه این مقاله از مجله هزاره به بررسی اصول مزایده در معاملات دولتی می پردازیم. پس با ما همراه شوید.

اصول مزایده دولتی

یکی از راه های مطرح شده  در قانون محاسبات عمومی روش مزایده است که با هدف انعقاد روابط و قراردادهای عمومی از آن استفاده می شود. درواقع مزایده شیوه ای است که در آن ارگان ها و سازمان ها فروش کالاها و خدمات را و در برخی از موارد همه این موارد  را توسط ثبت آگهی در پربازدیدترین روزنامه و یا روزنامه هایی که در کشور به رسمیت شناخته می شوند؛ در معرض رقابت و فروش عمومی قرار می دهند.

 این اعلام عمومی علاوه بر روزنامه ها می تواند در رسانه ها و شبکه های اجتماعی نیز صورت بگیرد. بسیاری از وب سایت ها مانند وب سایت هزاره در ارتباط با انواع آگهی مزایداتی و مناقصه اطلاع رسانی می کنند. سپس بعد از اعلام آمادگی شرکت کنندگان و ارسال مدارک، با فردی که بیشترین هزینه را برای خرید ارائه می دهد قرارداد بسته خواهد شد. باید دقت داشته باشید که مزایده نیز بر دو قسم است: مزایده حضوری و مزایده الکترونیکی .

در حالت کلی قراردادهای اداری به دو شکل منعقد می شوند:

  • گروه نخست: قراردادهای مبتنی بر رقابت مانند مزایده
  • گروه دوم: قراردادهای مبتنی بر توافق

بیشتر بخوانید: از آگهی مزایده تا برنده شدن در آن، ۵ گام فاصله دارید.

در مزایده که قراردادها آن مبتنی بر رقابت است؛ مزایده دولتی به این صورت تعریف می شود: مزایده  دولتی در معنی لغوی یعنی به فروش گذاشتن کالا به صورتی که اگر شخصی به عنوان خریدار قیمت بالاتری را پیشنهاد کرد این کالا به او فروخته می شود در حالیکه مزایده در در اصطلاح حقوقی معاملاتی را شامل می شود که به واسطه آن اموال قابل انتقال و یا غیر قابل انتقال که به شخص یا اشخاصی خاص تعلق دارد از طریق اجرای حکم دینی و متناسب با شرط  های تعیین شده قانونی در معرض فروش قرار می ‌گیرند.

پیش از  آن که مزایده دولتی وارد مرحله اجرایی شود؛ مال توسط یک کارشناس دادگستری که به رسمیت شناخته شده،  مورد ارزیابی قرار گرفته و هزینه پایه آن توسط این کارشناس  مشخص می شود که به عنوان بهای پایه فروش انتخاب می شود. با این حال شخصی که بیشترین قیمت را پیشنهاد کرده و مطرح کند به عنوان برنده مزایده دولتی انتخاب می شود و مالی که مورد مزایده قرار گرفته شده است به آن فرد که برنده مزایده است تحویل داده شده و منتقل می شود. بنابراین مزایده بر خلاف مناقصه به معنای فروش با بالاترین قیمت است.

پیشنهاد مطالعه: اگر به دنبال مزایدات جدید هستید « مزایده های ستاد ایران » را در پایگاه اطلاع رسانی هزاره دنبال کنید.

۵/۵ - (۱ امتیاز)

وب سایت هزاره، پایگاه اطلاع رسانی مناقصات و مزایدات

جدیدترین اخبار و آگهی های مناقصات را درسایت هزاره ببینید

توسط

منبع

این مطلب را به اشتراک بگذارید:

دیدگاهتان را بنویسید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

  1. محمد گفت:

    آیا در مزایده دولت،اجناسی که در معرض فروش هستن قابل بازدید هستن یا اینکه باید ندید خریداری شوند؟برای مثال،ماشین رو باید فقط ظاهرشو دیدیا میتوان داخل موتور وکابین رو هم ازلحاظ ظاهری بازدید کرد؟چون من چند بار در مزایده ماشین،مربوط به مواد مخدر شرکت کردم حتی اجازه باز کردن درب ماشین روهم ندادن،آیا نباید بدونم چی دارم میخرم؟

    1. آل‌احمد گفت:

      بستگی به متن آگهی و شرایط مزایده گزار دارد
      شرایط بازدید را از طریق شماره تماس مندرج در آگهی یا سایت برگزارکننده پیگیری فرمایید

  2. فاطمه گفت:

    من میخوام وارد مزایده ها بشم ولی فقط دوتا گزینه خرید و مناقصه داره کدومو باید بزنم؟

    1. آل‌احمد گفت:

      با سلام
      لطفا جهت دریافت اطلاعات مزایدات با شماره زیر تماس حاصل فرمایید.
      ۰۲۱۴۲۷۱۴۰۰۰ داخلی ۱

فرم دریافت مناقصه و مزایده

فرم دریافت مناقصه و مزایده

مشاوره رایگان جهت دریافت سرویس اطلاع رسانی مناقصه و مزایده





پیوندها

مطالب پیشنهادی

افزایش تولید نفت ایران

افزایش 16 درصدی تولید نفت ایران

شرکت انگلیسی بریتیش پترولیوم در آخرین گزارش خود از افزایش ۱۶ درصدی تولید نفت ایران در سال گذشته میلادی خبر داده است. در این گزارش آمده است که با وجود ادامه تحریم ها استخراج نفت